dimecres, 30 de gener del 2013

Els jocs matemàtics de gener a Cicle Inicial

Aquest darrer mes de gener, l'activitat de lògica a Cicle Inicial ha girat entorn de la geometria i hem encetat el tema de la probabilitat. Hem après què són les arestes i els vèrtex, quines són les tres dimensions (alçada, amplada i profunditat), hem passat les figures de 2D, com els quadrats, els rectangles o els triangles, a figures de 3D com són els cubs, les piràmides i els prismes, tot utilitzant escuradents (per les arestes) i plastilina (pels vèrtex).

Pel que fa la probabilitat, en setmanes anteriors li hem dedicat dues sessions al joc popular del parxís, hem après totes les normes (que no són poques) i ens ha servit per a pensar, construir manipular i crear estratègies, així com fomentar el joc en grup. Tot i que la probabilitat és l'eix central del tercer trimestre, hem adaptat un joc de daus al nivell de Cicle inicial: s'hi juga per equips, amb 2 daus i 10 fitxes, i es tracta d'intuïr si la suma dels 2 daus donarà menys  de 7, més de 7 o 7. L'objectiu principal era que els nens i nenes de cicle inicial se n'adonessin que la probabilitat que la suma dels daus fos 7 era menor que la que ens donés un nombre major o menor.

També vam fer alguna partida del nostrat Quinto abans de vacances, per la coincidència amb les dates nadalenques. L'objectiu era aprofundir en la numeració fins al 90 i, sobretot, donar molta importància a l'atenció, ja que en alguns casos algú va deixar de guanyar per no estar al cas.






4 comentaris:

  1. Ben pensat! A casa juguem molt a jocs de taula i intentem afinar l'estratègia... Es veu que s'ho passaven molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que amb l'era tecnològica no queda lloc per als romantics i jugar a jocs de taula de tota la vida, es sorprenent com els hi ha arribat a motivar els jocs "de tota la vida"!!!

      Gràcies per participar!

      Salut!!

      Elimina
  2. Ostres, no m'extranya que els hi agradi tant lógica matemàtica! L'altre dia parlàvem d'il.lusions òptiques i ja sabien el que eren i també ho havien treballat a lògica matemàtica! Moltíssimes gràcies per la feina genial que feu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olé! doncs tens raó vàrem repassar les il.lusions optiques per fer uan mica de boca ja que aprofundirem al 3r trimestre!

      gràcies per participar!

      Salut!

      Elimina