dilluns, 18 de febrer del 2013

Falses identitats!

Instruccions del Joc

1) Personatges:

Llops: si volen guanyar s'han de cruspir tots els xais i, per tant, els llops s'hauran de posar d'acord i triar bé les seves preses. Han d'intuir qui pot ser la vident per poder-la eliminar ràpidament, ja que és l'únic personatge del joc que pot descobrir qui són els llops.

Xai: Han d'estar alerta perquè els llops no perdonen i estan molt afamats. Han d'observar i descobrir qui són els llops, per poder eliminar-los en el torn de les acusasions.
Vident: És un personatge molt important, ja que en iniciar cada torn, té la oportunitat de poder coneixer l'identitat d'un dels jugadors. Quan descobreix qui són els llops, ha d'intentar convèncer als seus companys perquè tots acusin als llops.  Ha de ser molt prudent, ja que els llops no han de saber qui és la vident perquè, si l'eliminen, els xais ho tindràn molt dificil per guanyar.

Bruixa: Té el do de poder salvar la vida d'un personatge i d'eliminar-ne un altre en tota la partida.  
El seu objectiu, doncs, és salvar la vident perquè ajudi als xais a descobrir qui són els llops i triar bé a qui vol eliminar perquè, si s'equivoca, pot eliminar un xai en comtes d'un llop. Per tant, la bruixa ha d'estar molt atenta i descobrir qui és la vident, per poder-la salvar, i qui són els llops, per poder-los eliminar.

Gos-caçador: Aquest personatge ens protegeix però no ens salva la vida. Si els llops eliminen aquest personatge, tindrà el dret d'eliminar-ne un altre, però ha d'estar molt alerta de no triar un pobre xai. 

La vident, la bruixa i el gos-caçador són en aquest joc com xais, i per tant s'han d'unir a ells per a poder sobreviure, eliminant a tots els membres de la manada dels llops.


2) Desenvolupament del joc

Per a poder jugar a aquest joc cal un narrador que conduexi l'acció. En primer lloc, cal posar-se en cercle per a poder veure a tots els participants i que el narrador reparteixi les cartes, que cada jugador deixarà devant seu del revés. A continuació, el narrador comença a dirigir el joc i haurà de dir el següent:

- "Tothom se'n va a dormir". Els jugadors tanquen els ulls.

- "La vident es desperta". La vident obre els ulls, i sense fer soroll senyala al jugador a qui vol veure la carta. El narrador la hi mostra i seguidament diu: la Vident se'n va a dormir", i aquesta tanca els ulls.

- "Es desperten els llops". Aquests obren els ulls i entre tots trien a qui volen eliminar, que assanyalen amb el dit. El narrador els fa anar a dormir.

- "La bruixa es desperta". El narrador li assanyala a qui s'han menjat els llops, i li pregunta " El vols salvar?" i després "Vols eliminar a algú?" La bruixa pot fer-ho ho no, segons li convingui.

- "Tothom es desperta, bon dia! Aquesta nit els llops s'han menjat a...", i diu el nom del que han assanyalat els llops. Aquest mostra la seva carta. Si la bruixa ha decidit salvar-lo, el narrador dirà que és un gran dia perquè els llops no s'han menjat a ningú, i si decideix eliminar un altre personatge dirà que aquesta nit hi ha hagut dos personatges eliminats.

Posteriorment es passa a les acusacions, on tots els membres hauràn de discutir a qui acusen, i a través de la votació eliminar a un personatge. Els personatges "imputats" tenen el dret de defençar-se a través del diàleg i assegurar als seus companys que si l'eliminen se'n penediran. En aquest torn la vident, si coneix la identitat d'algun llop haurà de convencer, sense que es noti massa als seus companys per a poder eliminar-l'ho. Els enganys estan permesos perquè l'objectiu és sobreviure. Un cop ja s'ha acusat a un jugador aquest ensenya la seva carta.

Després doncs, el narrador torna a començar fins que hi hagi un grup guanyador. Seran els xais, o els llops els que guanyaran la partida?

El joc dissenyat consta de vuit cartes que a més del narrador són nou personatges. Tot i això poden jugar-hi menys membres, però caldrà treure algunes cartes. Les essencials per a poder hi jugar són un llop o dos, la vident, i un o dos xais. Us animo a provar-ho i vigileu que els vostres fills ja en són uns experts!

Bona sort!

1 comentari: