divendres, 13 de novembre del 2015

Telèfons i enigmes a 6è

Good Morning!! How are you doing?

Després dels projectes que hem fet sobre cinema, amb els de sisè ens vam endinsar en un altre gran projecte: the telephone. Vam estudiar la seva història en anglès i vam descobrir que, veritablement no va ser en Graham Bell qui va descobrir aquest fantàstic invent, sinó que ho va fer uns anys abans l'Antonio Meucci. Com el pobre Meucci no va tenir prou diners per patentar-lo, va arribar en Bell i se'n va endur tots els mèrits! Quina barra! 

Amb aquesta història de fons, vam construir un telèfon amb dos gots i un fil, els vam tunejar i vam fer diferents activitats. Una d'elles consistia en passar missatges en anglès per parelles. Tant aviat com el receptor escoltava cada una de les paraules que conformaven el missatges i que l'emisor anava dictant, les escrivia, i un cop tenia el missatge sencer, havia de fer una volta al camp de bàsquet. La primera parella que completés tots els missatges, guanyava! Ens ho vam passar genial.

Un altre dels projectes que vam treballar sota el paraigües del telèfon va ser el joc dels enigmes. El propi Antonio Meucci havia deixat un sobre per a cada grup amb un abecedari de símbols ben estrany. Amagats per tot el pati, hi havia ple de missatges d'en Meucci que calia desxifrar per a que la veritable història sobre el descobriment del telèfon veiés la llum. El primer que aconseguís desxifrar tots els missatges, guanyava. Va ser molt interessant i vam necessitar moltíssima concentració i organització! It was great!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada